Най-красивите български плажове

/Най-красивите български плажове
Най-красивите български плажове2017-04-22T10:09:05+03:00

1. АЛЕПУ

Най-красивите български плажове - АЛЕПУ
Алепу е блато-лагуна, разположено в южната част на Българското Черноморие, в близост до Созопол. В превод от гръцки Алепу означава лисица и поради тази причина мястото е известно като Лисиче блато.

2. АРКУТИНО

Най-красивите български плажове - АРКУТИНО
Аркутино, или Мечешкото блато, се намира в община Приморско, северозападно от устието на р. Ропотамо. Блатото е част от резерват “Ропотамо”. Срещу него се намира един от най-красивите български плажове, наричан също Аркутино, който открива уникална гледка към остров Свети Тома – единственото място в България, с диворастящи кактуси.

3. МАСЛЕН НОС

Най-красивите български плажове - МАСЛЕН НОС
Маслен нос е част от най-източния ръкав на Странджа, вдаден навътре в морето. Плажът привлича с неповторимия си миден пейзаж, който е ослепително бял.

4. ПЕРЛА

Най-красивите български плажове - ПЕРЛА
Плажът се намира между Приморско и Маслинен нос. На него е построена една от резиденциите на Тодор Живков. Плажът е известен с широката си ивица и ситния пясък.

5. БОЛАТА | НОС КАЛИАКРА

 Най-красивите български плажове - БОЛАТА | НОС КАЛИАКРА
Заливът Болата се намира от северната страна на нос Калиакра. Това е единственият пясъчен плаж в района, който представлява лиман и тясна клисура, врязваща се в брега. През Болата протича малка река, която се подхранва от множество извори. при вливането й в морето, се образува устие на лагуна.

6. АРАПЯ

Най-красивите български плажове - АРАПЯ
Арапя е разположен между курортите Лозенец и Царево в живописен залив, заобиколен от широколистни гори.

7. ДАРДАНЕЛИТЕ

Най-красивите български плажове - ДАРДАНЕЛИТЕ
Дарданелите е едно от любимите места на гмуркачите. Намира се в близост до с. Варвара, което е обградено от скалисти заливи.

8. СИНЕМОРЕЦ

Най-красивите български плажове - СИНЕМОРЕЦ
В Синеморец се намира един от малкото останали девствени плажове по българското Черноморие – Липите. Той е слабо посещаван и по него се стига само пеша.

9. СИЛИСТАР

Най-красивите български плажове - СИЛИСТАР
Силистар е последният плаж преди границата с Турция, разположен на 5 км от Синеморец. Известен е като най-красивият и все още див залив по нашето Черноморие. Дължината на плажната ивица е 1 км с живописен бряг, покрит със златист пясък.

10. РЕЗОВО

Най-красивите български плажове - РЕЗОВО
Резово се намира на самата граница с Турция. Плажът е известен с дивата природа, която го заобикаля и ограниченото строителство.